Intervju med Axel Löfvall

 

dnozes6f90cg-3616265_0

I mitten av april släpper högaktuella Axel Löfvall sitt debutalbum “Jag kan inte sjunga” efter succésingeln “He”j. Mother Of God fick äran att träffa Axel över en kopp kaffe (och bulle) för att ta tempen på Uppsalakillen.

 

__________________________________________________________________________

Du fick ett blixtsnabbt genombrott i februari med Hej och nu är du aktuell med ett helt album, hur känns det? 

-Det känns helt fantastiskt! Jag fattar knappt själv vad som händer. För två år sedan gick jag liksom i skolan och kunde inte drömma om att få möjligheten att jobba med musiken. Det senaste året har varit hektiskt men helt galet roligt!

 

Berätta lite om albumet Jag kan inte sjunga. 

-Ja alltså, först och främst, namnet grundar sig i en period under gymnasiet då jag hade extremt lågt självförtroende i musiken. Jag gick i musikklass och var ganska duktig, men insåg det inte riktigt själv, men tack vare fantastiska lärare och fina klasskompisar tog jag mig ur det där. Soundet i albumet är generellt ganska liknande det i Hej, dvs ett ganska glatt sound med högt tempo. Ett par låtar är lite lugnare, Du är inte den jag trodde, till exempel, den är rätt sorglig.

 

 Idag är det inte speciellt många artister som väljer att sjunga på svenska, hur kommer det sig att du sjunger på ditt modersmål och inte valt en mer internationell riktning?

– Det har alltid känts självklart för mig att sjunga på svenska. Förmodligen för att nästan alla mina förebilder inom musiken, tex Håkan Hellström och Veronika Maggio, har slagit igenom på svenska. Eller så beror det på att jag är sjukt dålig på engelska, haha!

 

Hur ser planerna för sommaren ut, blir det någon semester?

-Nej, någon semester blir det nog inte! I juni inleder jag min Sverigeturné som sker i samband med lanseringen av mitt album. Under 3 månader kommer jag besöka många städer från norr till söder för att promota och träffa fans, det ska bli jättekul! I augusti ska jag och flickvännen till italien i en vecka, det ska bli skönt, men jag ser faktiskt fram emot att jobba mycket i sommar, detta är ju min passion!

 

Innan vi avrundar, berätta för våra läsare varför de ska lyssna på Jag kan inte sjunga!

-Okej, då kör vi! Min platta Jag kan inte sjunga  bör höras för att det är en unik platta som har ett eget sound med texter som berör en enda in i själen. KÖP DEN! *skratt*