Sweden Rock festival 2016

År 1992 såddes fröet till en utav världens mest berömda rockfestivaler nämligen Sweden Rock festival! Sedan dess har denna omtalade festival bara vuxit sig större och har just nu 33 000 besökare varje år. Den 8-11 juni 2016 drar Sweden Rock festival igång igen och för dig som missat det så finns det redan nu biljetter tillgängliga.  Hos Sweden Rock festival finner du allt ifrån klassisk rock till Metal, alltså finns något för alla smaker inom kategorin rock. Det är totalt 82 band som kommer att uppträda under festivalen och det är än så länge 36 band som är släppta inför kommande sommar.

SRF_Affisch

☠ Queen + Adam Lambert
☠ Twisted Sister
☠ Sabaton
☠ The Hellacopters
☠ King Diamond
☠ Avantasia
☠ Megadeth
☠ Foreigner
☠ Blind Guardian
☠ Sixx AM
☠ Death DTA
☠ Satyricon
☠ Graveyards
☠ Lordi
☠ loudness
☠ Amaranthe
☠ Uncle acid & The Deadbeats
☠ L.A Guns
☠ My dying Bride
☠ Dan reed network
☠ Finntroll
☠ The kristet utseende
☠ Legion of the damned
☠ Gun
☠ Graham Bonnet Band
☠ Skitarg
☠ Robin George & Dangerous Music
☠ Bonafide
☠ Eclipse
☠ Neon Rose
☠ Diamond Head
☠ Tribulation
☠ Dan Baird & Homemade sin
☠ Pedalens Pågar
☠ Twilight Force
☠ king Witch

Och det är ytterligare 46 band som kommer att släppas under vintern och våren. Det kommer med andra ord att bli en grym festival detta år igenom och jag tror inte att det är många besökare som blir besvikna då Sweden Rock festival är kända för att leverera.

Festivalen som håller hus i Norje kan du enkelt ta dig till via tåg till Sölvesborg och därifrån går det sedan pendelbussar som går direkt till festivalområdet. Det självklart även att ta sig dit via bil, buss eller flyg också. Innan du tar dig dit är det bäst att boka boende i form utav tält om du har bokat en plats på någon utav deras kamping områden., och för den mer bekväma finns det även stugor att hyra eller husvagnsplatser. Men var ute i god tid då platserna snabbt tar slut, speciellt för de mer bekväma alternativen.

Väl på plats så finns allt du behöver i form av mat och dryck, festivalen har runt 120 olika försäljare där du kan köpa något att äta, dricka, kläder och andra prylar. Sweden Rock har även sin egna restaurang Holy Spirit som ligger precis utanför själva festivalområdet där du som besökare kan njuta utav hamburgare, ribs och chiligryta på deras inne eller uteservering. Det finns dessutom en mindre version av restaurangen inne på festival/Vip – området. Och något som är nytt från och med förra årets festival är att det nu finns ett apotek inne på festivalområdet för att du ska ha tillgång till nödvändigheter ifall något skulle hända.

Du kan även inför din vistelse besöka systembolaget för att beställa något utav Sweden Rocks egna dryckesportföljer, men vänta inte för länge då även dessa sälj slut väldigt fort.
SRF_Collage