5 bra tumregler för att öva på dina musikaliska färdigheter

5 bra tumregler för att öva på dina musikaliska färdigheter

Att öva på musik kan kännas både tillfredsställande och skrämmande. Det är en färdighet som kräver tid och engagemang att bemästra, men det kan också vara otroligt givande när du når dina mål.

När du har bestämt vilka dina musikaliska mål är, är det viktigt att du tar de nödvändiga stegen för att nå dem. Nedan hittar du en omfattande guide för effektiva musikstudier som innehåller fem viktiga regler: att sätta upp mål, dela upp uppgifter, öva regelbundet, vara organiserad och motiverad. Regler kan vara viktigt att följa i många olika aspekter. Allt från regler i spel till regler i musik. Genom att följa regler kan du få bra grunder och uppnå dina mål oavsett om det är i spel eller musik.

1. Finslipa de färdigheter som du inte är lika säker på.

När det gäller att lära sig musik är en av de viktigaste sakerna att ständigt utmana sig själv. Det kan vara mycket frestande att bara öva på låtar som du redan är bra på och känner dig bekväm med. I stället bör du fokusera på stycken som du inte kan lika bra och bryta ner dem i mindre delar – några takter i taget – och öva på varje del separat. På så sätt kan du snabbare bli bättre på ditt instrument.

2. Öva även om du inte är på rätt humör.

Du måste öva även när du inte känner dig inspirerad, eftersom detta hjälper dig att övervinna den frustration som kan uppstå när du lär dig spela ett instrument. Även om det kan vara svårt att känna sig motiverad om du är inte känner dig kreativ just då är det viktigt att utmana dig själv och ta dig igenom det. Genom att göra detta kommer du att börja se framsteg och återigen bli glad över att spela och nå dina musikaliska mål. Avsätt övningstid även när du inte känner för det, eftersom hårt arbete och disciplin är viktigt för att bli bättre.

 

3. Ha ett regelbundet träningsschema.

Att studera musik på ett effektivt sätt kräver regelbunden övning och repetition. Det är viktigt att öva lite varje dag i stället för att vänta till sista minuten och försöka få in flera timmars övning på en gång. Denna typ av övning kan till och med vara skadlig eftersom det är mer sannolikt att du bränner ut dig själv och glömmer vad du lärt dig mellan de olika övningarna. Konsekvens är nyckeln till dina mål, så när du tränar lite varje dag håller du sinnet fräscht och kan bygga vidare på det du lärde dig dagen innan. Med regelbunden övning kommer du att nå dina musikaliska mål mycket snabbare.

 

4. Öva på ditt uppsatta mål i praktiken.

När du strävar efter att bli bättre på ditt instrument eller andra typer av musikaliska färdigheter är det viktigt att försöka realisera det konkreta målet du strävar efter för att maximera din inlärning. Om du till exempel vill bli bättre på att spela inför publik måste du göra just det – spela inför publik. Att bara låtsas att det finns en publik närvarande kommer att inte att vara lika effektiva som den äkta varan. Om ditt mål är att förbättra din improvisationsförmåga måste du öva varje dag, inte bara på låtar med noter. Om du vill kunna improvisera med självförtroende inför en publik måste du se till att du regelbundet spelar inför en publik – och det många gånger! Det kommer att hjälpa dig att bli mer bekväm med att uppträda inför en levande publik och bli bättre på att improvisera.

5. En gemenskap kan se till att du håller dig på rätt spår.

Ett av de bästa sätten att hålla sig motiverad och på rätt spår när du pluggar musik är att hitta andra som gör samma sak. En sådan gemenskap kan koppla samman musiker från hela världen med varandra och låta dem dela sina tuffa stunder, triumfer och idéer i en trygg och uppmuntrande miljö. En gemenskap kan vara viktig i många aspekter, både genom trygghet och stöd. Om du till exempel är involverad i onlinespel kan det vara skönt att veta att du kan luta dig tillbaka till vissa organisationer så som stödlinjen.se och känna en trygghet i ditt spelande.

Förutom att tillhandahålla moraliskt stöd och att vara en del av en musikalisk gemenskap kan det vara ett bra sätt för dig att ta mer ansvar över dina mål. Om du till exempel ska uppträda på ett lokalt café eller en bar en kväll i veckan är det mer sannolikt att du övar regelbundet och arbetar mot dina mål eftersom det annars går ut över någon annan än dig själv.

Musikstudier kan vara ett kraftfullt verktyg för att lära sig och utveckla nya färdigheter, men det kan snabbt bli överväldigande om du inte tar dig an det på rätt sätt. För att se till att musikstudier blir effektiva och produktiva rekommenderar vi att ha dessa fem punkter i åtanke. Med dessa kommer du kunna få ut det mesta av den tid du lägger på musikstudier och nå dina mål snabbare.