Metallica

Bandet som erövrade världen framför allt 90-talet har sållt över 100 miljoner album. Hela resan började med att de startade ett garageband i Los Angeles, spelade in en demo och sedan fick agera förband åt en klubb. Metallicas första debutalbum släpptes år 1983 och blev mycket omtyckt bland folket. Detta gjorde att Metallica blev ett känt namn för många länder runtom i världen. Gemonbrottet slog dock inte in förens år 1990 när de blev världsstjärnor. Bandet bestod alltid av fyra medlemmar men inte samma personer, då vissa ersattes eller valde att sluta. Cliff Burton omkom tyvärr i en bussolycka strax utanför Ljungby i Sverige. Vägen var hal vilket ledde till att bussen åkte av vägen. Men bandet valde att fortsätta den framgångsrika karriären och därför blev Jason ersättaren.

mm

Nuvarande medlemmar: Lars Ulrich, Kirk Hammett, Robert Trujillo, James Hetfield

Dåvarande medlemmar: Ron McGoveny, Cliff Burton, Jason Newsted, Dave Mustaine

Metallica har gjort ett dussintal album men den som har sålt mest är “The Black Album”. Det var nämligen “The Black Album” som gjorde att bandet blev världskända eftersom den låg på en förstaplacering under flera veckor.

Populära album som Metallica har gjort under åren: Kill ’Em All, Metallica, ReLoad, The Black Album, Death Magnetic, Master of Puppets

mmmmmm

Metallica har definitivt erövrat många topplistor överallt i världen, vunnit många grammys, sålt miljontals album och blivit ikoner världen över. Man kan enkelt konstatera att bandet har haft en riktigt framgångsrik karriär under tiden de var som mest aktiva. Än idag finns det många som lyssnar på deras album och låtar. Bandets genre är Heavy Metal och Metallica anses vara det mest inflytelserika bandet inom sin genre.

En sak som också blivit mycket populärt är klädesplagg som man kan köpa med bandets logga. Det finns t-shirts, linnen, hoodies och skor. Dessa kan man köpa i diverse affärer och är inte alltför dyra. Här nedan kan vi se Kim Kardashian bära en Metallica t-shirt:

kim-metallica-091115