UGGLA

 

IMG_7052

Jag tror att samtliga svennebananer oavsett ålder, kön eller musikstil är aningens förtjusta i vår alldeles egna Uggla. Eller Magnus som denna lilla man med mycket hår och solglasögon heter i förnamn. Goda nyheter gott folk: i sommar är det dags för Sverigeturné för Uggla och hans band! Turnén startar uppe i norr, i Skellefteå närmare bestämt, sedan får Furuvik, Halmstad, Smögen, Sunne, Göteborg och Stockholm besök av denna legend.

 

Turnéschema:

26/6 – Skellefteå

27/6 – Furuvik

8/7 – Halmstad

18/7 – Smögen

24/7 – Sunne

29/7 – Göteborg

4/9 – Stockholm

Observera att fler speldatum tillkommer.

________________________________________________________________________

Per Allan Magnus Claesson Uggla föddes i Stockholm den 18 juni år 1954. Hans genombrott kom år 1977 med låter Varning på stan. Därefter följde 17 album innehållande klassiker som Jag mår illa, Johnny the Rocker och Jag skiter. Magnus har tilldelats hela sju rockbjörnar samt en Guldgadd för Sveriges bästa manliga liveartist. Uggla har genom åren toppat otaliga topplistor och anses vara en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika musiker. 

För mej och killarna i Mother Of God betyder Magnus Uggla nostalgi på hög nivå! Hans klassiker “kung i baren” var en riktig hit under tiden som student och antal gånger vi skrålar ikapp i samvaro med andra något överförfriskade studenter kan nog knappt räknas på två händer. Räkna med att ni hittar oss på någon av konserterna denna sommar!