Festivaltider 2015

Glastonbury crowd

Svensk senvår och tidig sommar har en stor betydelse för oss i Mother of God, det är festivaler för hela slanten som gäller. Vi i bandet gillar såklart att stå inför en galen publik men ibland finns det inget mer som vi hellre vill än att stå i publiken och få lyssna på underbar musik själva.

Som hårdrockare så är kulturfestivalen Sweden Rock ett givet kort för oss även detta år. Det är då vi får känna oss som barn igen och åka iväg och kolla på våra “barndomsidoler” såsom Judas Priest och Def Leppard. I år hålls festivalen den 3e till 6e Juni som vanligt i Sölvesborg. Det kommer bli en underbar vecka då hela gänget ska försöka att mötas upp för att njuta av en vacker sommar, fint väder och lite grillning såklart!

Hårdrock i all ära, men en annan festival jag vill höja ett finger för är den relativt unga festivalen för att vara svenska standards, Bråvalla Festival strax utanför Norrköping. Denna festivalen har endast gått av stapeln två gånger men den har brutit svenska festivalrekord båda gångerna! Den har mycket att leva upp till i år med andra ord. Dock det jag vill höja med festivalen är deras enormt blandade utbud av musik. De har bokat de största banden inom hårdrock såväl som Hip Hop till house vilket gör det till en av de mest kulturellt mixade festivalerna, vilket gör mig enormt glad! Tanken av att se en hårdrockare i läder ta en varmkorv med en hip hopare med kepsen på sne är vad jag kallar framtidskultur!

Vilka festivaler eller konserter ska ni besöka i år?