Little Steven and the Disciples of Soul

Little Steven har släppt skön soulplatta

Steven Lento, Steven van Zandt eller Little Steven som han är mer känd som, föddes i november 1950 i Massachusetts. En levande rocklegend som är lika aktuell idag! Han är en sann “Sing & Song-writer” och har varit aktiv inom musikbranschen sedan 1968! Han har i år satsat på sin egna karriär och har släppt nytt coolt och souligt material!

Little Steven och Soulfire

Little Steven är verkligen en mångsysslare, kanske är han allra mest känd som gitarrist i Bruce Spingsteens E-Street Band. Ett legendariskt rockband som fortfarande turnerar och är mer aktuella än någonsin. Little Steven har även gjort sig en karriär genom kult-serien på TV – Sopranos.  I den mycket populära serien spelade Steven gangstern Silvio och därefter var han även med i norska serien Lillyhammer. Mycket underhållande att titta på, om du missat detta! Som du säkert redan vet så har han mellan varven även satsat på en solokarriär och varit framgångsrik även där.

Ny musik fylld av soul

Äntligen kom så en storsatsning från artisten under 2017.  Ett efterlängtat skivsläpp, ja.. eller om man nu kan kalla det så.. Oavsett ny musik med ett gammalt skönt Motown Sound. Man känner igen sångarens karakteristiska raspiga rock´n roll röst. Den gör sig bra med detta stora arrangemang med bl.a. en stor blåssektion.

Han har även hunnit med en småskalig turné med bandet The Disciples of Soul och gjorde bl.a. en omtalad spelning i Köpenhamn i år. Little Steven vill satsa på att köra lite solo-turneringar mellan det att han drar iväg på turné med the Boss igen. Den nya plattan Soulfire är verkligen en skön mix av rökig rock kryddat med en stor portion Soul. En låt som vi vill lyfta fram som har blivit en hit är “Standing in the Line of Fire”. Självklart känner vi igen soundet, som påminner om Springsteens första plattor, där det var fullt fokus på ett funkigt soul-sound! En skiva som är fylld av kärlek och man känner verkligen att han har haft roligt när den producerades!

Little Steven Soulfire album