30 maj år 2008

KISS i Stockholm 2008

Det är snart 7 år sedan som jag var på den fantastiska spelningen på Stockholm Stadion för att se KISS. Datumet jag pratar är om är den 30 maj år 2008, KISS har valt att ha sin största spelningen på deras Europaturné i Sverige, hela 35,000 personer skulle få stå gunga i samma takt till Detroit Rock City, Love Gun, Rock and Roll All Nite med mera. Denna spelning fick man verkligen inte missa, det var nio år senaste de var på besök, hur lång tid skulle de ta till nästa besök? Jag minns att biljettrycket ar högt och var lite orolig över att jag inte skulle få tag i någon biljett i slutet av februari när de släpptes. Som tur var så hade jag en kompis satt på de olika biljettsajterna och refresha febrilt tills han hade lyckas få tag på ett par biljetter.

Väl den 30 maj så kunde jag och ett par kompisar stoltsera upp längst trapporna från tunnelbanestationen med våra KISS-biljetter i handen med destination Stockholm Stadion. Runt om oss välde det in folk i alla olika åldrar, jag vill gå så långt att säga att hela Stockholm eller i alla fall områdena runt Stockholm Stadion andades KISS, de var riktigt häftigt upplevelse, lite som en folkfest!

Väl inne på Stadion så var det en härlig mängd av människor. De var de äldre gardet som upptäckte KISS under 80-talet, de var de som hade glömt bort hur fantastiska KISS var fram tills de återförenades i mitten av 90-talet och sedan den yngre, nykära som aldrig har varit på en KISS-konsert förut. Jag är väl själv någon mellanting av de två senare alternativen. Stämningen var fantastisk, de var allsång, folk var glada och exalterade. Alla vänta på att Starchild, The Demon, Spaceman och The Catman skulle komma upp scen. Helt plötsligen sa det pang, där stod dem, de legendariska rockbandet KISS!

Själva spelningen går inte att beskriva med ord, det var en surrealistisk dag. Något man skulle vilja uppleva igen. Jag såg att det fanns ett erbjudande på en sida där man kunde få träffa KISS i Amsterdam med en kompis, de skulle vara så häftigt att få göra det och framförallt allt kunna ta med min kompis som fixade biljetten till mig senast, det hade inte varit en dålig tjänst att ge tillbaka. Mer om de erbjudandet kan ni läsa om här!