50 år sen Bob Dylan skrev “Like a Rolling Stone”

Idag vill vi verkligen hylla en av våra största inspirationskällor, Bob Dylan. Det är nämligen hela 50 år sen han skrev en av de mest hyllade låtarna genom tiderna, “Like a Rolling Stone”. Låten har inspirerat en hel generations musikskapare och den ansedda Rolling Stone har kallat låten för den absolut bästa låten genom tiderna och vi kan inte göra något annat än att hålla med.

Själva låten började ta form redan den 15 juni 1965 och man började sedan spela in den nästan direkt. Den 16 juni samlades man ihop i studion och redan efter det fjärde försöket lyckades man få till den slutgiltiga versionen. Like a Rolling Stone kom sen ut på hyllorna en månad senare och det som började säljas var helt klart ett stycke musikhistoria. Låten blev verkligen en succé och är utan tvekan den låt som de flesta av oss förknippar Bob Dylan med.

När vi växte upp och började intressera oss för musik så spelades Bob Dylan ständigt ut våra föräldrars högtalare och på den vägen har han blivit en av våra största inspirationskällor. Han största hits kom ju under 60-talet och han blev ju den stora ikonen för en hel generation. Med låtar som Like a Rolling Stone, The Times They Are A-changin’, Hurricane och Mr. Tambourine Man har han verkligen satt en stor prägel på musikindustrin och än idag så märker man att hans influenser lever kvar i många låtar.

Det är bara att imponeras av hans unika stil och tänkvärda texter som blev ett språkrör för hel generation.