April med Lillasyster och The Kristet Utseende

Nu börjar äntligen de blyga krokusarna att visa sig och solens strålar värmer lite extra. April är en underbar månad och inte bara när det kommer till värmen och vackra blommor, utan även när det gäller musik. Denna månad bjuds det på en hel del konserter och de två spelningar vi tänkte fokusera lite extra på är de spelningar som rockbanden Lillasyster och The Kristet utseende kommer att ha kommande månad.

Lillasyster Som många andra bra band så kommer detta hårdrock/punkrocks band ifrån vår andra huvudstad Göteborg.  De har varit aktiva sedan 2006. En av deras mest uppmärksammade låtar är “Krossat Glas” och “Umbrella” som är en cover på Rihannas låt. Det var även med den sistnämnda låten som Lillasyster för första gången hamnade på Tracklistan.

Har du inte redan sett Lillasyster live så har du nu under april tre gyllene tillfällen att göra detta. Den första spelningen sker de 1a april (nej det är inget april-skämt) på Palatset i Linköping. Spelningen kommer att ske tillsammans med Violent Divine. Spelning nummer 2 kommer att äga rum lördagen den 16e april på Sticky Fungers i Göteborg. Och sist men inte minst så kommer deras tredje och sista spelning under april månad att hålla hus i Trollhättan på Backstage den 23e april.

Lillasyster_CL0R2698


The Kristet utseende har sina rötter i Gnarp och skapar musik inom punk/metal genren. Bandet som skapades i början av 90 -talet är inspirerade av stora band som bland annat Slayer, Misfits och Metallica. En av deras mest populära och låtar och dessutom en personlig favorit är “kairos fjollor” som har en riktigt klatschig melodi som lätt fastnar.

Vill du ha chansen att se dessa så är början av aprill ett alldeles utmärkt tillfälle då de spelar både 1a och 2a april. Deras första spelning äger rum i Heaven and Hell bar i Karlstad och deras andra på Sticky Fingers i Göteborg.

 

1020_photo