Crashdiet

Då var det dags att presentera ännu ett band, nämligen det svenska sleaze/rock-bandet Crashdiet. Crash diet som bandet hette då det bildades år 2000 ändrade två år senare namn till Crashdiet som de idag heter. Bandet bildades av Dave Lepard som tidigare skrivit mycket musik, tillsammans med Mary Goore på gitarr, Tom Bones på trummor och Mace Kelly på bas.

Bandet ska enligt dem själva ha blivit upptäckta då de delade ut sin demo utanför systembolaget på Söder. Och tur är väl i så fall det, detta grymma band har inte bara levererat en eller två grymma hits, utan ett helt hav med riktigt bra musik.

De har släppt hittar som “Riot in everyone” , “breaking the chainz”, “In the raw” och “Falling Rain” plus många fler. Under åren som gått så har bandet bytt ut sina medlemmar ett flertal gånger och består idag av Martin Sweet, Peter London och Eric Young, den senaste sångaren Simon Cruz lämnade bandet i februari 2015.

Varför sångaren och skaparen av Crashdiet Dave Lepard slutade vara aktiv i bandet är en tragisk historia. 2006 hittades tyvärr sångaren död i sin lägenhet i Uppsala. Dave valde att ta sitt liv efter att ha varit deprimerad under en lång period. Ett flertal rockhak i Stockholm har sedan hyllat sångaren år efter att han gått bort. Bland annat hade Harry B James en hyllningsfest för den bortgångna sångaren ett år efter hans bortgång. Är du ett Crashdiet fan och vill besöka Dave så finns hans grav i Uppsala och många sleaze-hårdrockare besöker platsen för att hedra den forna sångaren.
Rest in sleaze

tumblr_mu27boNceL1snfi5oo1_500
Bild av bandet då Dave fortfarande var sångare