Giorgio Moroder den 75-åriga dj:n

1035x729-20140421-moroder-x1800-1398082734

Giorgio Moroder den elektroniska musikpionjären som var verksam under 70- och 80-talet är nu tillbaka som DJ och dessutom skall han släpa en nytt album med de artisterna som är i ropet idag.

Giorgoi är 75 år och dj:a inför 20.000 till 25.000 personer. Det tycker jag är riktigt häftigt. Allt började med han medverkade i låten “Giorgio by Moroder” på Daft Punks album Random Access Memories. Efter de så fick han förfrågan om att vara en dj på en modevisning. Efter det så har han varit fullbokad som dj.

Under de första spelningarna så hade han legenden Carl Cox vid sin sida som assistent. Men i dagsläget så behöver han inte ha någon hjälp och de kanske inte är så konstigt med tanke på att han har vunnit tre Oscars, fyra Golden Globe, fyra Grammys och mer än 150 guld och platinumskvior. Som ni förstår är inte Giorgio Moroder är någon duvunge.

Förutom den nyskapade dj-karriären så är det dags för ett skivsläpp. Det första skivsläppet på 30 år. På hans nya skiva skall artister som Britney Spears, Kylie Minouge, Sia och Charlie XCX delta. Det ska bli ett väldigt intressant att få höra albumet när det släpps med tanke på mixen av artister från de olika epokerna och om någon av alla hans klassiska filmlåtar kommer finns med på albumet med någon ny touch. Första singeln kommer i alla fall heta 74 Is the New 24. Förklaring till namnet är att ingen bryr sig om ålder, kön, pengar med mera när det kommer till dansmusik (house).